torsdag 31 december 2015

Gott Nytt År! + Nyårstankar

Gott nytt år! Tänk att det redan är 2016 imorgon! Hoppas att ni har haft ett bra 2015 och är inspirerade inför ett helt nytt år.

I nyårstider är det ju alltid så mycket nyårslöften som cirkulerar i omgivningen. Många av dem handlar om att träna mer, äta hälsosammare, gå ner i vikt etc. Jag tror att det är bra och viktigt att arbeta mot mål. Däremot tror jag att många nyårslöften är så ouppnåeliga att de bara skapar stress. Och stress är bland det sista vårt samhälle behöver mer av!

Tänk om vi istället skulle ha som mål att hand om oss själva bättre istället för mål som är helt fokuserade på att förlora ett visst antal kg, öka ett visst procenttal av muskelmassan eller att hoppa på nästa modediet. Tänk om vi skulle börja träna mer och äta bättre för att vi älskar oss själva och våra kroppar, istället för att straffa oss själva eller för att försöka ändra delar av våra kroppar vi inte tycker om. Vad uppfriskande det skulle vara!

Med detta i åtanke har jag ett enda nyårslöfte inför 2016: Att meditera en liten stund varje morgon. För att detta inte ska få motsatt effekt och skapa mer stress försöker jag hålla det så kravlöst som möjligt. Det kan röra sig om allt mellan 2-20 minuter, små guidade meditationer med hjälp av vissa appar eller att helt enkelt sitta i tystnad och fokusera på min andning. Vad jag än känner för, helt kravlöst. Jag har ett jobb som ibland är väldigt stressigt, och hade innan jul vissa kraftiga fysiska symptom som min läkare misstänkte var stressrelaterade. Så att försöka bli bättre på stresshantering ska vara min första prioritet i vår, och en liten morgonmeditation tror jag kan vara ett steg i rätt riktning.

Jag känner mig så inspirerad efter julledigheten och har massvis med små projekt som börjar ta form. Här på bloggen planerar jag att skriva ett stort inlägg med massvis med inspiration för ett hälsosamt 2016. Jag kommer självklart också att fortsätta lägga upp massvis med goda växtbaserade recept.

Har ni några löften eller intentioner inför 2016?

2 kommentarer:

 1. Jag ska fortsätta yoga regelbundet, helst varje dag för det mår jag bra av. Och jag ska försöka sluta straffa mig själv när jag, någon enstaka gång, mot bättre vetande, äter sådant som innehåller socker. :) Gott nytt år! Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gott nytt år!!
   Jag ska också försöka yoga så mycket som möjligt :) Och jag tror också att det är så otroligt viktigt som du nämner att inte straffa sig själv. Att ibland äta något "onyttigt" kommer inte att förstöra en i övrigt hälsosam kost (något som jag också behöver påminna mig om ofta!).
   Hoppas att du får ett fint 2016!

   Radera