fredag 6 november 2015

Höstsoppa

Äntligen helg igen!

Idag har det varit otroligt grått och mörkt i min del av landet, vilket gör mig sugen på värmande soppor. Den här soppan lyser upp lite i höstmörkret och värmer härligt inifrån tack vare sitt innehåll av värmande kryddor. Soppan har en god och lite annorlunda smak av äpple, morot, kanel och spiskummin. Sin krämighet får soppan från vita bönor och cashewnötter istället för grädde. Så mättande, gott och hälsosamt! Minska lite på mängden ingefära och svartpeppar om du inte vill ha din soppa så kryddstark. Servera gärna soppan med knäckebröd med mosad avokado för riktig njutning.

Om några dagar lämnar jag mörka Sverige för en vecka i Spanien vilket ska bli så underbart! Sol, bad och avkoppling står på schemat, och det är verkligen vad jag känner att jag behöver just nu. Jag hoppas på riktigt mycket sol för att kunna boosta kroppen inför en lång vinter.

Trevlig helg!Höstsoppa

ca 4-5 portioner


4 äpplen
8 medelstora morötter
1 tumstor bit färsk ingefära
1 burk/ask konserverade vita bönor
1 dl naturella cashewnötter
1 1/2 liter vatten
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk gurkmeja
1 tsk kanel (eller mer efter smak)
2 tsk spiskummin

1. Kärna ur och hacka äpplena. Skala och hacka morötterna och ingefäran. Skölj av bönorna.
2. Lägg sedan alla ingredienserna i en stor kastrull. Koka upp och låt sedan soppan koka på svag värme under lock i ca 30 minuter.
3. Mixa soppan slät med en stavmixer. Servera!

13 kommentarer:

 1. Hej! Jag är tretton år och skulle vilja bli vegan. Att inte äta kött är inga problem eftersom jag varit (lakto-ovo) vegetarian i flera år men jag funderar över om man behöver ta tillskott när man utesluter ägg och mjölk. Har du några tips på hur jag kan göra? /Ida
  P.s Jag tycker jättemycket om din blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack för fint beröm!
   Ja, som vegan är det superviktigt att ta tillskott med vitamin B12. Vissa kan också behöva tillskott med D-vitamin, i alla fall under vinterhalvåret. Det finns multivitamin/mineraltabletter anpassade till just veganer och vegetarianer, både på Apoteket, hälsokosten och nätet.
   Lycka till!!

   Radera