torsdag 1 oktober 2015

Septemberfavoriter

Hej oktober! Hejdå september!

I september kom hösten verkligen igång, både med mängder av regn men också fantastiskt soliga dagar med krispig höstluft. Här är några av mina favoriter från den gångna månaden:

 • Måste ju börja med att nämna höstmys! Jag älskar hösten, och allt som hör den till till. Mängder med tända ljus, stickade tröjor, raggsockor, varma drycker, vackra färgskiftningar på träden utanför fönstret...
 • Min födelsedag var i mitten av månaden. Jag firade genom att bjuda hem mina fina kollegor (och före detta kollegor) på middag. De firade mig med bl a en jättevacker skål från Indiska, en stor chiliplanta, råchoklad från Lovechock och ekologiska teer från Clipper. De känner mig verkligen! Av mina föräldrar fick jag en helt underbar ansiktsbehandling på en ekologisk hudsalong, och av mina systrar fick jag massvis med saker jag tycker om, som choklad, te, grönkålschips och porslin. Självklart är det ju inte bara dessa materiella saker som räknas! Jag har blivit så glad av alla gratulationshälsningar, och blev så rörd att jag nästan började gråta när min fyraåriga systerdotter ringde och sjöng "Ja må hon leva" klockan sju på morgonen. Jag har känt mig så älskad den här månaden.
 • På tal om teer, så har jag några nya favoriter den här månaden:
  • Organic White Tea with Raspberry från Clipper som jag fick av mina kollegor. Väldigt fruktigt och fräscht.
  • Licorice & Cinnamon från Pukka. Jag har pratat om Pukkas teer tidigare, men jag har fortfarande inte provat en enda smak som jag inte gillar. Den här kryddiga blandningen är perfekt i höstmörkret.
  • Finest Selction från Yogi Tea. Jag blev så glad när jag hittade den här blandningen av 9 olika Yogi-teer, och den innehåller bland annat mina favoritsmaker Classic och Choco. Jag älskar också det lilla visdomsordet på varje tepåse.
  • Sunshine från Svensk Kombucha. Jag har tidigare druckit Kombucha på flaska från detta märke, så jag tycker att det är jättekul att de nu har teer också. Detta löste är en blandning av grönt, svart och rött te samt citron, ingefära och physalis. Nästan varje helgmorgon gör jag en kanna med detta te och njuter av flera koppar till frukosten.
 •  Alla olika sorters svenska äpplen som börjar dyka upp nu. Håll utkik efter goda äppelrecept här på bloggen snart!
 • Cornflower Face Cleansing Milk från Lakshmi. Högre pris än vad jag brukar betala för en ansiktsrengöring, men den här är faktiskt värd priset. Doftar underbart, rengör snabbt och effektivt och irriterar inte min känsliga hy.

3 kommentarer: