lördag 10 oktober 2015

Raw Äppelmos

Som jag nämnde i inlägget med mina septemberfavoriter har jag verkligen älskat våra svenska äpplen på sistone. Perfekt som ett litet mellanmål på jobbet eller i värmande äppelpaj (recept kommer snart!). Jag har också älskat detta äppelmos som är så otroligt enkelt att göra eftersom det inte kräver någon tillagning. Det smakar jättegott som topping på gröt eller müsli, och jag har även ätit det som kräm med lite havremjölk.

Jag använde 1 tsk pepparkakskryddor i mitt äppelmos, vilket blev så otroligt gott! Jag använde också oskalade äpplen eftersom jag älskar de små röda färgklickarna som skalet ger till moset. Dessutom sitter mycket av äpplets hälsosamma näringsämnen och fibrer i just skalet.


Idag är det väldigt grått ute, men det gör nästan ingenting eftersom alla vackra höstträd lyser upp naturen. Nästan som höstens eget solsken. En perfekt dag för att komma in och värma sig med kryddiga teer och sköna filtar. Jag tänkte ordna lite "hemmaspa" i eftermiddag med avkopplande bad, peeling av kropp och ansikte, ansiktsmask, ansiktsmassage etc. Att ta tid för sig själv är så otroligt viktigt.

Trevlig helg!


Raw Äppelmos

1 burk


6-8 äpplen
1/2 pressad lime
5 färska dadlar (urkärnade)
1 krm vaniljpulver
Ev. 1 tsk pepparkakskryddor

1. Skala eventuellt äpplena först. Kärna ur dem.
2. Mixa alla ingredienser i en matberedare tills moset är så slätt som möjligt. Stanna maskinen och skrapa ned kanterna ett par gånger om det behövs.
3. Förvara i kylskåp, men tänk på att hållbarheten är mycket begränsad. Ät upp inom ett par dagar eller frys in.

11 kommentarer:

  1. Godaste äppelmos jag någonsin smakat!

    SvaraRadera