lördag 19 september 2015

Snabb Röra på Oliver och Kikärtor


Jag älskar enkel mat. Trots att jag är matbloggare tycker jag verkligen inte om att laga mat som tar längre än en halvtimme. Bara tanken på långkok gör mig rastlös. Därför älskar jag sallader med massvis med goda toppings som går att variera i det oändliga.

Hemligheten bakom en spännande sallad (till skillnad från den deprimerande klassikern isbergssallad, tomat och gurka) är enligt mig att
1. Kombinera olika texturer: En mix av tillagade och råa grönsaker, hackade, finhackade, rivna eller i form av grönsaksnudlar.
2. Kombinera många olika smaker: Salt i dressingen eller salta livsmedel som oliver, sött i form av lite frukt, surt från citron, äppelcidervinäger eller lite surkål.
3. Göra den mättande med tillägg av bl a kikärtor, bönor, linser eller quinoa.
4. Tillsätta massvis med spännande toppings. Oliver, frön, hackade nötter, god dressing eller hemmagjord pesto...

Den här enkla röran på oliver och kikärtor fungerar perfekt som en väldigt smakrik salladstopping, men också som ett gott tillbehör till annan mat. Tack vare oliverna och tamarin är den väldigt god när man är sugen på något salt.

På tal om något helt annat så har vädret här varit helt fantastiskt idag. Det är såhär hösten ska vara. Solsken, krispig luft, rosiga kinder. Jag känner mig också så glad efter en fin fredagskväll som spenderades hemma hos mig med fina vänner/kollegor som firade min födelsedag som var tidigare i veckan. Den här dagen har mest spenderats med att njuta av solen, dricka kopiösa mängder te och äta god mat och råchoklad. Ganska perfekt.

P.S. Har ni testat att tillsätta lite bubbelvatten i hemmagjord juice? Så uppfriskande!

Snabb Röra på Oliver och Kikärtor

2-3 portioner


1 burk/ask konserverade kikärtor (eller ca 3 dl hemkokta)
1 dl urkärnade oliver
2 tsk tamari eller sojasås
1 msk tomatpuré
2 tsk torkad oregano
svartpeppar efter smak

1. Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare. Mixa inte för länge, utan bara tills ingredienserna är finhackade och alltså inte helt slätmixade.

1 kommentar: