lördag 26 september 2015

Choklad- och Banangranola


Nu var det faktiskt ett tag sedan jag lade ut ett nytt recept på granola. Som jag har sagt förr älskar jag granola och müsli och skulle kunna äta det hela dagen lång. I receptregistret under Frukost finns många tidigare granolarecept eftersom jag tycker att det är så kul med nya smakkombinationer.

Det här granolareceptet är min favorit just nu, eftersom det kombinerar mina två absoluta favoritlivsmedel som jag alltid måste ha hemma, nämligen banan och kakao. Det jag verkligen gillar med det här receptet är också att granolan bildar stora "kluster" som är sååå goda att äta direkt ur burken. Annars äter jag helst granolan som topping på smoothie bowls (dvs tjocka smoothies som serveras i skål) som på bilderna. Den perfekta frukosten tillsammans med ett gott te och tända ljus.

Jag har haft en riktigt lugn och mysig lördag. Inga planer alls, utan bara gjort det som fallit mig in. Vilket har inneburit yoga, långfrukost, långpromenad i skogen och några timmar i den härliga höstsolen på balkongen. Nu sitter jag vid skrivbordet, vinglas fullt med kombucha i handen, stickad tröja som värmer kroppen. Jag har också precis avslutat ett långt telefonsamtal med en av mina fina kollegor/vänner och känner mig lycklig över vilka underbara människor jag har i mitt liv.

Ha en fortsatt trevlig helg!Choklad- och Banangranola

1 burk


2 mogna bananer
1/2 dl växtmjölk
3 msk kakao
2 msk kokossocker
1/2 tsk vaniljpulver
8 dl havregryn
2 dl pumpafrön
Tillägg: Russin, hackade torkade dadlar, torkade mullbär, kokosflingor etc...

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Mosa bananerna med en gaffel i en skål. Tillsätt mjölk, kakao, kokossocker och vaniljpulver. Blanda ihop till en ganska slät smet.
3. Lägg havregryn och pumpakärnor i en större skål. Tillsätt chokladsmeten och blanda noggrant, det går enklast med fingrarna. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper.
4. Baka i ugnen i ca 60 minuter. Rör runt efter halva tiden.
5. Sänk ugnsvärmen till 75 grader och torka granolan med ugnsluckan på glänt i ytterligare 60 minuter.
6. Låt svalna och blanda sedan ner eventuella tillägg. Förvara i en burk i rumstemperatur.

4 kommentarer: